Banner

Geen vacature dan een open sollicitatie

Geen vacature dan een open sollicitatie

Is er geen vacature beschikbaar bij de werkgever van je dromen? Dan kun je proberen om een open sollicitatie te doen. Open solliciteren betekent dat je 'ongevraagd' solliciteert. Je reageert dus niet op een advertentie of een openstaande vacature.

Het lijkt wellicht onzinnig om op deze wijze te solliciteren, maar dat is zeker niet waar. Een open sollicitatie kan een sterk wapen zijn als je dit op de juiste manier uitvoert.

6 tips voor een open sollicitatie

  • Doe een goede voorbereiding. Je schrijft niet gericht op een vacature dus je brief zal sterk en duidelijk moeten zijn
  • Je sollicitatie is grotendeels hetzelfde als een een sollicitatie op een vacature, maar bij een open sollicitatie moet je oprecht je interesse en motivatie voor het bedrijf in het bijzonder laten overkomen
  • Er is geen exacte functienaam beschikbaar. Je zult dus moeten onderzoeken welke functienamen gewoon zijn in het bedrijf en deze als aanleiding gebruiken
  • Geef een extra dimensie aan de werkgever en waarom het zo belangrijk voor je is om daar te werken
  • Bel je sollicitatie na of deze is ontvangen
  • Gebruik eventuele positieve referenten als je mensen kent die bij deze werkgever werken

Bij een open sollicitatie kijken werkgevers vooral naar je motivatie en/of jij je hebt verdiept in het bedrijf. Wanneer een werkgever op dat moment geen passende vacature heeft, wordt de open sollicitatie in het archief gehouden. Zijn er nieuwe vacatures beschikbaar? Dan kijken de meeste werkgevers of er tussen de open sollicitaties een geschikte kandidaat zit.

Een bedrijf zal niet in alle gevallen van zich laten horen. Bel na een week of twee na. Vraag of de persoon aan wie je de open sollicitatiebrief hebt gericht er al aan toe is gekomen om je brief te lezen en of je wellicht eens langs mag komen voor een oriënterend gesprek.