Banner

VCU

VCU

Is uw bedrijf VCA-gecertificeerd? Werk dan samen met een VCU gecertificeerde uitzendonderneming! Zo weet u dat veiligheid en gezondheid ook daar gewaarborgd is.

VCU: wat is dat?

VCU staat voor Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisaties en komt voort uit de VCA. VCA is er voor aannemers en richt zich op: veiligheid, gezondheid en milieu. Bij VCU gaat het om veiligheid en gezondheid. Het is een procedure voor de certificering van het VG-beheersysteem. Personeel van Detamo wordt regelmatig uitgeleend aan VCA gecertificeerde aannemers en bedrijven. Daarom besteden wij extra aandacht aan veiligheid en gezondheid. Met een door EBN Certification goedgekeurd VCU-certificaat tonen wij opdrachtgevers dat ons VG-beheersysteem op orde is.

Voor wie is VCU bedoeld?

VCU-certificatie is bedoeld voor bedrijven die personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Die bedrijven voeren werkzaamheden uit met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. VCU-certificatie kan gevraagd worden voor uitzendpersoneel in de volgende branches:

  • werktuigbouwkunde
  • elektrotechniek
  • procesbesturing
  • bouwkunde
  • civiele techniek
  • overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie, etc.

Stichting Samenwerken Voor Veiligheid

 Het VCU-systeem is, net als VCA, ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV). Twee organen binnen de SSVV zorgen voor de juiste procedures en toepassing van het systeem: het Centraal College van Deskundigen VCA en de Werkgroep VCU.

Het certificaat van Detamo Flex Force bv is terug te vinden in het centrale register van gecertificeerde bedrijven. Wilt u weten of uw uitzendbureau ook VCU gecertificeerd is? Raadpleeg het VCA/VCU bedrijvenregister >

Veiligheid advies nodig?

Wil u meer weten over het belang van veiligheid? Neem dan contact op met ons via telefoonnummer +31 (0)88 - 612 5483 of mail ons.