Banner

Verkeersinformatie door de VerkeersInformatieDienst

datacommunicatie, telecommunicatie, montage, veiligheid, verkeersveiligheid, camera, registratie, verbinding, rapportage

De VID (VerkeersInformatieDienst) richt zich in haar dienstverlening op het verstrekken van verkeersinformatie aan radio- en televisiestations, het verlenen van verkeersmanagementdiensten en de exploitatie van verkeersgegevens.

Het verhaal van de VID begint in 1998, toen het Korps Landelijke PolitieDiensten haar Politieverkeerscentrale liet opgaan in TIC-Nederland en stopte met het verspreiden van verkeersinformatie aan burgers. Een aantal mensen, waaronder Jelles Bode en Theo Gerritsen, die in het Driebergense hun sporen hadden verdiend, besloten het gat te vullen middels een samenwerking met het telecommunicatiebedrijf US Telecom. De VerkeersInformatieDienst was een feit. 


Opdracht

De VID monitoort de verkeersstromen in Nederland door middel van geavanceerde apparatuur. Apparatuur die op verscheidende wijze gebruik maakt van onder andere kentekenregistratiesystemen, intensiteit van verkeersstromen, dosering systemen en camerasystemen.

Deze systemen moeten worden geïnstalleerd en ingericht worden op locatie, om tenslotte volgens een controleprocedure in bedrijf te worden gesteld. Medewerkers van Detamo zijn voor de VID op pad gegaan om op locatie camera installaties te realiseren.

Het werken op locatie betekend over het algemeen langs de openbare weg waardoor onze medewerker niet alleen zijn kennis kan aanwenden voor een juiste installatie, maar ook een hoge mate van veiligheid in acht moet nemen. Iedere werklocatie moet veilig worden afgezet zodat de medewerker zijn werkzaamheden kan uitvoeren en het langskomende verkeer duidelijk ziet dat er werkzaamheden worden verricht.

De werkzaamheden bestaan uit: veilige werkomgeving creëren, montage van camerasysteem en besturingsunit, uitrichten van camerasystemen, tot stand brengen van verbinding met centrale unit, in bedrijf stellen en maken van rapportage (administratie)

Kijk voor soortgelijke installaties naar live streaming op de VID website: http://www.vid.nl/Camera/list

Overige referenties

Verkeersinformatie door de VerkeersInformatieDienst

Samenvatting

BrancheTelecom, Beveiliging
DienstverleningDetachering, Uitzenden
DisciplineMobility, Transportation
OpdrachtgeverVID (VerkeersInformatieDienst, iedere morgen op uw radio)

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Afd. recruitment,
+31 (0)88 612 5483 of .(JavaScript must be enabled to view this email address)