Banner

Opleiding Assistent Elektromonteur in opleiding icm Opdrachtgevers

monteur, elektrotechniek, opleiding, traject, werken en leren, mbo-2, AKA, nen3140, vca, conjunctuur, lts,

"Onze jeugd heeft de toekomst" Onze maatschappij is onder invloed van trends en conjecturen. Wij stemmen onze behoeftes af op basis van vraag en aanbod. Helaas komt het daarbij vaak voor dat wij onze toekomst uit het oog verliezen en daarbij onvoldoende anticiperen. 

Al jaren wordt de technische sector geplaagd door onvoldoende instroom en te laag opgeleide uitstroom. Er is sprake van een mismatch. Detamo heeft dit probleem onderkend en is aan de slag gegaan om het tij te keren. 

De oplossing terug naar de basis "Gemotiveerde mensen opleiden naar een ambacht. Het ambacht elektrotechniek" 


Opdracht

De oplossing is ontstaan na vele gesprekken met opdrachtgevers die vooral in een tijd van hoog-conjunctuur niet in staat waren om voldoende technische capaciteit te mobiliseren. Als oplossing heeft Detamo een traject uitgedacht op basis van de opleiding AMSI/AKA. Belangrijk bij de samenstelling was het verwerken van de wensen van opdrachtgevers: "het snel voor handen hebben van gecertificeerde productiecapaciteit".

Met deze wens in gedachte is het traject uitgewerkt en samengesteld. Het resultaat: gebruik maken van de oude LTS techniek, scholing in een gesimuleerde praktijkomgeving met echte opdrachten afkomstig uit de praktijk, theoretische kennis, VCA en NEN 3140 aanwijzing. Na een intensiever periode van 6 weken waarin de gestelde KPI's zijn behaald gaan de medewerkers uitgestroomd naar stage plaatsen op locatie. De stage plaatsen zijn bij een goede voortgang en ontwikkeling omgezet in een vaste werkplek.

Direct na de live-gang is het vervolg van de opleiding doorgezet in de avonduren met als doel het afronden van de opleiding en het behalen van het MBO Assistent Monteur Sterkstroom Installatie (AMSI) diploma.

Met plezier hebben wij dit traject meerdere malen met succes uitgevoerd. De basis opzet en werkwijze is in later trajecten op andere vakgebieden herhaald.

Overige referenties

Opleiding Assistent Elektromonteur in opleiding icm Opdrachtgevers

Samenvatting

BrancheInstallatietechniek E/W
DienstverleningDetachering, Opleiding
DisciplineElektrotechnische installatie, Nieuwbouw, Renovatie, Utiliteit, Woningbouw
OpdrachtgeverDiverse installatiebedrijven

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Afd. recruitment,
+31 (0)88 612 5483 of .(JavaScript must be enabled to view this email address)