Banner

Reizen met OV-chipcard in het openbaar vervoer

ov-chipcard, inchecken, openbaar vervoer, Trans Link Systems, opladen

De ontwikkeling van het OV-chipkaartsysteem begon in oktober 2001 met de oprichting van Trans Link Systems. Om ervaring op te doen ging de Nederlandse Spoorwegen al in 1999 op werkbezoek in Hongkong, waar twee jaar eerder de Octopus card was ingevoerd. Hierop is het systeem dat in Nederland wordt gebruikt grotendeels gebaseerd. In 2002 werden voor het eerst poortjes getest bij de RET in Rotterdam met de tournicard en in 2003 deed de NS testen met poortjes op de Hoekse Lijn. In 2005 was het systeem dusdanig ontwikkeld dat reizigers in Rotterdam de OV-chipkaart konden uitproberen. Het duurde nog tot 2012 voordat het systeem landelijk was geïmplementeerd.


Opdracht

De eerste keer dat wij in aanraking zijn gekomen met het ov chipsysteem was toen een opdrachtgever ons gevraagd heeft om samen een aantal bussen te voorzien van de complete ov chipinstallatie. In een grote remise in Haarlem heeft het team Detamo tientallen bussen voorzien van de juiste hardware en bekabeling. Omdat het zichtwerk betrof was het belangrijk dat alle kabels netjes weggewerkt zouden worden.

Na dit project namen de opdrachten op het gebied van het ov chipsysteem gigantisch toe. Naast het inbouwen van de apparatuur worden onze monteurs vandaag de dag ook ingezet voor het plegen van correctief-en preventief onderhoud aan de installaties. Ook op de reparatieafdeling heeft Detamo Flex Force mensen gedetacheerd. In een speciale ESD ruimte repareren onze specialisten defecte ov chip hardware. Via onze opdrachtgever deden wij dit voor de bus, tram, metro- en treinvervoerders in Nederland.

Overige referenties

Reizen met OV-chipcard in het openbaar vervoer

Samenvatting

BrancheBeveiliging
DienstverleningDetachering
DisciplineMobility, Transportation
OpdrachtgeverDiverse Openbaar vervoer organisaties

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met:

Afd. recruitment,
+31 (0)88 612 5483 of .(JavaScript must be enabled to view this email address)