fbpx

Succesvolle start opleiding All round KPN monteur

Afgelopen maandag is een nieuwe groep toekomstige monteurs met succes gestart aan de opleiding All round KPN monteur. Na een succesvolle wervingsactie en selectieprocedure, waarbij wij op zoek zijn gegaan naar enthousiaste mannen en vrouwen die interesse hebben om te leren en werken in de telecom, was afgelopen 10 april het moment daar. Op de tweede dag werd deze nieuwe groep in het opleidingscentrum in Tilburg, samen met de trainees die op 21 maart zijn gestart, door collega Enrico getrakteerd op paaseieren. 

Kennis en ervaring

De komende weken gaan de cursisten aan de slag met het uitbreiden van hun kennis en het opdoen van praktijkervaring in hun toekomstige functie als KPN monteur. Zodra ze zijn geslaagd voor de noodzakelijke certificaten, krijgen ze van Detamo een contract en gaan ze zelfstandig op pad om de opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Verbonden via het internet

Tegenwoordig is connectiviteit met het internet niet meer weg te denken in onze samenleving. KPN is de grootste aanbieder van deze digitale breedbanddiensten (digitale televisie, telefonie (Voice-over-IP) en (breedband) Internet. In deze functie komt de KPN monteur bij de klanten thuis en zijn zij verantwoordelijk voor het maken van de verbinding met het KPN netwerk, oftewel met het internet. Tijdens de werkzaamheden op locatie kunnen ze verschillende situaties tegenkomen maar zij moeten ervoor zorgen dat de uitkomst altijd hetzelfde is: een werkende connectie met het internet en daarmee een tevreden klant die hun werkzaamheden zal beoordelen als uitstekend.

Wil jij ook aan de slag in de telecom? Kijk bij onze vacatures.