Banner

Meer dan €650.000 besparing op energie!

Al meer dan €653.115 is er op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs aan energie bespaard, dankzij de inzet van Energy Challenges. En daar werkt Detamo Flex Force als technisch specialist, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat, graag aan mee. Daarom zijn wij in samenwerking met Engie op 16 januari a.s. aanwezig bij de knallende kick-off in Alkmaar waar het campagneseizoen 2018 van start gaat.

Energy Challenges

Energy Challlenges is het project waarbij gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken! Jongeren worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school! Spelenderwijs ontdekken jongeren hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek.

Techniek

Naast gedrag speelt ook techniek een belangrijke rol in de Energy Challenges. Detamo zal door middel van een aantal technische praktijkvoorbeelden aan de leerlingen laten zien, hoe je op eenvoudige wijze een mooie energiebesparing kan realiseren. Zo zien zij direct het effect en kunnen de leerlingen dat verwerken in het verdere plan van aanpak.

‘Energizers’

Elke school vormt een team van ‘Energizers’. Dit team neemt het voortouw om de school en zijn omgeving te verduurzamen! Tijdens de campagne gaan de teams op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek en duurzaamheid.

Het project laat leerlingen zien wat hun invloed is op de energierekening van de school en hoe ze deze rekening door gedrag kunnen beïnvloeden. De leerlingen worden uitgedaagd om, als eigenaar van deze energierekening, het energieverbruik te verlagen. 

Resultaat

Een mooi initiatief met een prachtig resultaat. Dankzij de Energy Challenges zijn 170 scholen met in totaal 38.000 leerlingen bereikt. En deze leerlingen hebben door hun inzet maar liefst €653.115 aan energiekosten bespaard. 

Bron: Energy Challenges.nl

Meer dan €650.000 besparing op energie!

Samenvatting

TagsEnergy Challenges | Engie | Detamo
CategorieDuurzaamheid, techniek
Aanmaakdatum09 januari 2018

Meer informatie

Voor meer informatie over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met:

Afd. recruitment,
+31 (0)88 612 5483 of .(JavaScript must be enabled to view this email address)