Banner

Madou en Marjon maken contact

Een donderdagochtend in Tilburg. Bij het opleidingscentrum wordt hard gewerkt. Tellen, draden trekken en afmonteren. En dat alles voor dé perfecte verbinding, zodat internet, telefonie en televisie voor alle klanten van KPN goed werkt.

Ook Madou is in opleiding. Ze is al van jongs af aan actief in de techniek. Bijvoorbeeld op school waar ze breed werd opgeleid in onder andere de autotechniek. Nu is ze hard op weg allround KPN-monteur te worden. “Ik wilde het weer proberen. Tijdens mijn eerste opleiding zat ik als enige meisje met twintig jongens in de klas. Dat zag ik niet zo zitten. Daarom besloot ik de kant van dierenverzorging op te gaan.” Tot zij twee maanden geleden de advertentie van de Detamo-campagne tegenkwam. Daarin werden vrouwen met verstand van wifi opgeroepen zich aan te melden voor de opleiding tot KPN-monteur. Ik dacht: “Techniek, waarom niet? Ik ga het gewoon proberen. En nu, vijf weken verder in de opleiding, gaat het hartstikke goed.”

Samen bouwen aan het netwerk

Naast haar staat Marjon aan een simulatie van de hoofdverdeler te werken. Ze maken contact: samen bouwen ze aan het netwerk door draden te trekken. Zo creëren ze de verbinding tussen mensen via telefoon, computer of tv via de digitale snelweg van KPN. Marjon had de oproep om deel te nemen aan het leer-werktraject drie keer langs zien komen voordat ze reageerde. Na het lezen over de nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor vrouwen in deze branche was ze overtuigd: “Bij ons thuis komt nooit een monteur over de vloer”, vertelt Marjon. “Ik leg alles zelf aan. Ik ben altijd handig geweest. Vroeger ging ik op pad met mijn vader, hij was klusjesman. Daar heb ik al veel geleerd. En nu deze kans in de opleiding tot KPN-monteur; ik zit hier echt op mijn plek!”

Aankomende week gaan ze op pad met een buddy. Kabels trekken, storingen verhelpen en zo veel mogelijk praktijkervaring opdoen. Marjon heeft het naar haar zin: “Ik hoor hartstikke leuke reacties op de werkvloer. De klanten van KPN zijn het niet gewend om een vrouwelijke monteur over de vloer te krijgen.”

 

Juiste attitude

Over een paar weken ronden Madou en Marjon samen met de andere monteurs de opleiding af. Na tien weken theorie en praktijk gaan ze goed voorbereid op weg om klanten dagelijks met het KPN-netwerk te verbinden. Op 10 mei a.s. doen ze examen en sluiten ze het leer-werktraject af. En volgens de dames gaan ze het met de juiste attitude en 100% inzet zeker halen.

Een foto van de dames ter afsluiting.  “Nu werken we nog in een mannenwereld. Maar daar gaan wij verandering in brengen,” lacht Marjon. “Kom op,” spoort ze haar collega aan. “Op de foto, wij willen meer vrouwen erbij!”

 

Vrouwen in de techniek, waarom niet? 

Solliciteer ook naar de functie voor allround KPN monteur en maak het verschil!

Leer-/ werktraject KPN monteur > 

Madou en Marjon maken contact

Samenvatting

Tagsvrouwen in de telecom
CategorieICT, opleiding, KPN
Aanmaakdatum04 mei 2017

Meer informatie

Voor meer informatie over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met:

Afd. recruitment,
+31 (0)88 612 5483 of .(JavaScript must be enabled to view this email address)