Banner

Detamo wint STOOF Leerwerkprijs

Detamo (Michel Mol) wint de STOOF Leerwerkprijs 2017-2018! Mede finalisten Randstad en Technicum zagen voor de komende 2 jaar de Award naar Detamo Flex Force gaan. Het unieke leer-werktraject "Vrouwen in de techniek" waarin Detamo binnen 16 weken nieuwe vrouwelijke collega's opleidt tot Allround KPN monteur, werd door de jury enorm gewaardeerd.

Duurzame inzetbaarheid

Vrijdag 1 december jl. werd in Den Haag het Duurzame Inzetbaarheid Flex Congres georganiseerd. Aanwezigen waren onder andere Dhr. Michaël van Straalen (voorzitter MKB Nederland), Dhr. Ton Heerts (voorzitter MBO) en Jolanda Sap (voorzitter Commissie Vraagfinanciering MBO). De laatste ontwikkelingen op het gebied van leren, ontwikkelen, loopbaan en gezondheid kwamen deze middag uitgebreid aan de orde. 

De vakjury bestaande uit; Directeur beleid van SBB de heer Veneboer, Secretaris Commissie Beroepsonderwijs van VNO/NCW MKB Nederland mevrouw van Erp, Directeur van de NRTO mevrouw van ‘t Klooster,  Directeur MBO van het Ministerie van OCW mevrouw Vossenaar, Directeur MBO-Raad de heer Oomens en de Erevoorzitter van STOOF de heer Nuyten, maakten Michel Mol tot terechte winnaar.

STOOF

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) is het scholingsfonds voor de uitzendbranche. STOOF stimuleert, initieert en financiert met name leerwerktrajecten op mbo-niveau. Sinds 2005 is het aantal opleidingen voor flexkrachten explosief gegroeid, te denken valt aan leerwerkbanen in de transport en logistiek, techniek, agrarische sector, bouw en binnen de zakelijke dienstverlening. STOOF hecht grote waarde aan de kwaliteit van opleiden, vandaar dat STOOF tweejaarlijks de Leerwerkprijs toekent aan de best opleidende flexorganisatie.

Congres

Tijdens het congres hebben verscheidene partijen een inleiding verzorgd, zoals Jolande Sap over “Doorleren werkt” het advies dat de commissie Sap heeft gedaan aan de Minister van OCW, daarnaast een inleiding van Steven Gudde over wat bepalend is bij duurzame inzetbaarheid, omgeving, kennis of gedrag. Michaël van Straalen en Ton Heers gaven hun visie op het belang van een Keurmerk voor uitzendorganisaties die uitzendkrachten opleiden voor een MBO diploma. Tom van ’t Hek was als dagvoorzitter sterk in het verbinden van de verschillende programmaonderdelen.

 

Bron: persbericht STOOF

Detamo wint STOOF Leerwerkprijs

Samenvatting

TagsSTOOF congres | Leerwerkrpijs 2017-2018
CategorieOpleidingen
Aanmaakdatum04 december 2017

Meer informatie

Voor meer informatie over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met:

Afd. recruitment,
+31 (0)88 612 5483 of .(JavaScript must be enabled to view this email address)